Alternativ bokhylla


 

Alternativ bokhylla
Har man inte plats med en stor bokhylla gäller det att tänka utanför boxen, man kan faktiskt förvara böckerna i andra föremål. Här är en gammal medicinväska som jag köpte för många år sedan som blev min alternativa bokhylla. Think outside the box, folks!


h[emma]gjorda lampor


 
 
 

h[emma]gjorda lampor
Jag tänkte spraya gamla lampor som jag hade i källaren i koppar och guld och montera ihop dem till en lampklase. Här är före-bilderna, slutresultatet kommer hänga i hallen senare. 

 

Några spraytips till alla hemmafixare:


Skaka burken väl innan du använder den, helst upp och ner så att de tunga pigmenten lossnar från burkens botten.

 

Avståndet är viktigt. Om du sprayar för nära kan färgen börja rinna eller bli knottrig, sprayar du för långt ifrån försvinner en massa färg ut i luften. Ett bra avstånd är ca 30 cm från föremålet. Spraya hellre flera tunna lager än ett tjockt, det sitter bättre då och du undviker rinningar. 

 

Spraya alltid vått i vått. Spraya och låt torka 5-15 min mellan varven. Om du väntar längre tid än så bör du vänta tills färgen är helt genomtorr vilket kan ta upp till sju dygn (!). Om du sprayar mer färg på en yta som torkat i några timmar kan det förra lagret mjukas upp och börjar spricka. 

 

Avsluta med ett lager klarlack för att bevara färgen.

 

Rengör alltid munstycket genom att hålla burken upp och ner och spraya tills det slutar komma färg. Om du inte gör det torkar färgen i ventilen och munstycket. Då munstycket är tilltäppt är produkten oanvändbar.

 

Lycka till!


Snapshots sovrum


 
 
 
Snapshots sovrum

Jag trivs superbra i Haga (... med världens bästa M) men får emellanåt en liten släng av separationsångest över min lägenhet på Sofiagatan. Gillar den jättemycket! Tur att man har så fina bilder från reportaget så man kan glutta på. Här är lite snapshots från sovrummet. Sängbordet är h[emma]gjord av en gammal låda som jag satte hjul på. 


RSS 2.0