Planer för vardagsrummet


 
 
 
Planer för vardagsrummet

På fredag går äntligen flytten till vårt parhus. Det ska bli så skönt att slippa vara i en halvtom/nerpackad lägenhet med flyttlådor längs väggarna. Spånar lite på våra vardagsrumsväggar. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vill att denna delen ska kännas mer som ett skönt häng/lounge/bibliotek/läshörna än en soffa- och tv-hörna. Tv ska inte vara i fokus, ska försöka få den att ”smälta in” bland hyllplanen med en arm som man kan dra ut tv:n när det behövs. 

 

 

 

Så här ser väggarna ut just nu
Tanken är att chesterfieldsoffan ska stå mot den denimblå väggen med massor av härliga tavlor över sig. Tavlorna kommer poppa ut fint mot en mörkare väggfärg, svart kändes lite hårt så vi testar en blåare ton. På den grå väggen ska det upp elfa-hyllor från golv till tak med plats för tvn. I mitt huvud kommer det blir grymt, men vi får väl se om jag ändrar mig under tidens gång. Man får bo in sig och se vad som känns bäst. 

 

Nu pausar vi packandet för idag och bryter av med en burgare och bio med goa vänner. Tänkte se Whiplash, någon som sett den? Ha en härlig onsdag!


Köket tar form


 
köksskiss
 

Köket tar form

Nu har äntligen köket kommit! Leif, vår hantverkare, började i onsdags och vi kunde inte hålla oss på kvällen utan stack ut för att se hur långt han hade kommit. Åh, det kommer bli så fint!! Är jätteglad att vi valde ett svart kök, det kommer bryta av fint mot det ljusa golvet och övrig inredning i vardagsrummet och vid matplatsen. På tisdag ska alla stommar vara uppe så de kan malla stenskivan. Sen tar det ytterligare 2 veckor innan den levereras och kan limmas, men ändå… nu ser vi slutet.   

 

Snart flyttdax

Medans jag packar ytterligare lite flyttlådor i lägenheten ska M och Nicklas lägga in heltäckningsmattan i sovrum och klädkammare. Väntar spänt på en bild när det är klart. På fredag går det stora flyttlasset, känns helt sjukt att vi kommer bo där i slutet av nästa vecka. Även om köket inte kommer vara helt klart (det är egentligen bara vasken och diskmaskinen som vi inte kan använda förrän stenskivan är på plats) får vi leva med det. Vi får diska i badkaret så länge:) 

 

Lyckorus

Fick ett lyckorus när jag kollade in i alla rum och såg hur mycket vi har hunnit göra på bara några månader. Här kommer vi trivas bra, alla tre. Nu är det bara 21 dagar kvar till BF, känns otroligt häftigt att det är så snart, kan knappt fatta det. 

 

 

 
Checkar ut
Här jobbas det in i det sista, men nu kommer det bara finnas tid för egna projekt och bloggande tills det lilla krypet tittar ut. Packade ihop mina saker på jobbet igår, nu checkar jag ut. Hej mammaliv!
 
Följ hela husrenoveringen under kategorin Hemma hos Emma

Gör din egen skärbräda


Källa: Expressen Handarbete och Pyssel 
 

Gör din egen skärbräda
Från nödvändig och tråkig till en exklusiv inredningsdetalj. Skärbrädan har verkligen blivit det nya svarta i köket. Runda, fyrkantiga eller ovala. De finns i alla former och material och är både praktiska och snygga.

 

I Expressens bilaga ”Handarbete och pyssel” tipsar de hur du kan göra din egna skärbräda av hobbylera. Just dessa skärbrädor fungerar nog bäst som prydnadsbrickor eller uppläggningsfat då de inte är lika hållbara som riktigt bränd keramik, men man kan ju ha flera skärbrädor med olika användningsområden. Jag blev väldigt inspirerad när jag bläddrade i denna bilaga, köp tidningen, det finns massor av kreativa och roliga tips i den.

 

 

 
 

Fina brädor i shoppen 
Känner du dig inte tillräckligt pyssel-sugen idag har jag även fina skärbrädor i min webbshop. Ta en titt. 


RSS 2.0